Köpvillkor & Integritetspolicy


Köpvillkor

FÖLJANDE VILLKOR GÄLLER MELLAN DIG SOM KUND OCH ROTAD/REFORMEDIA VID FÖRSÄLJNING PÅ DENNA WEBBPLATS.

 

1. Köp – Privatpersoner

Priser
Priserna i butiken är i svenska kronor och inklusive 6 procents moms. För beställningar tillkommer 39 kronor för frakt och packning.

Betalningsvillkor
På den här hemsidan säljer vi våra böcker mot direktbetalning genom KLARNA eftersom det är en säker och trygg betalningsmetod.

Leverans
Vi skickar varorna från oss inom 1-2 arbetsdagar efter din beställning som brev med Posten eller som paket med Schenker eller DHL vid större beställningar. Från det att varorna lämnat oss tar det ytterligare 2-3 dagar för försändelsen att nå dig.

Ålder
För att handla i webbutiken krävs att du fyllt 18 år.

Returrätt
Du har rätt att returnera de varor du köpt inom fjorton dagar från det att du mottagit varan, förutsatt att varan är i oanvänt och oskadat skick. Innan en retur kan göras måste du kontakta oss per e-post till info[@]rotad.se och invänta översänd information om returadress (meddelandet ska innehålla information om de produkter som önskas returneras). Du betalar själv returportot och måste packa varan väl så att den inte blir skadad.

Nyhetsbrev
Eftersom det finns ett berättigat intresse används dina personuppgifter för relevant marknadsföring via e-post. Önskar du inte längre få information finns alltid en länk i våra e-postutskick som du enkelt kan klicka på för att ta bort ditt namn från vår e-postlista.

Övrigt
Vi följer Konsumentverkets regler för internethandel (www.konsumentverket.se), och följer också Allmänna Reklamationsnämndens utslag vid tvist (www.arn.se). Det är viktigt att du som kund tar del av våra aktuella villkor innan du gör en beställning. Det är villkoren och priserna vid beställningstillfället som gäller. Vi reserverar oss för uppenbart felaktiga uppgifter och slutförsäljning.

 

2. Köp – Återförsäljare

Vid order från bokhandel/återförsäljare gäller F-priser. För att ni ska kunna få rabatter så ber vi er att beställa via Bokinfo eller skickar er beställning till info[a]reformedia.se
Vi skickar varorna från oss inom 1-2 arbetsdagar efter er beställning.
Företag, bokhandlare och församlingar debiteras frakt motsvarande försändelsens vikt och fraktsätt.

 

Integritetspolicy

Det är viktigt att du som kund känner dig trygg när du handlar av oss. Våra rutiner är uppdaterade i enlighet med GDPR-lagstiftningen, som började gälla 25 maj 2018.

Varför vi samlar in personuppgifter?
Rotad/Reformedia samlar in, behandlar och lagrar namn, adress, telefonnummer, e-postadress och i vissa fall personuppgifter som behövs för att vi ska ska kunna utföra vårt åtagande gentemot dig som kund. Detta krävs för att uppfylla köpeavtalet som ingåtts i och med att ett köp sker.

Hur använder vi dina personuppgifter och vilka andra har tillgång till dem?
Då det även finns ett berättigat intresse används uppgifterna till marknadsföring. Du kan när som helst kontakta Rotad/Reformedia för att avbryta marknadsföring mot dig som kund.
Rotad/Reformedia kommer inte att sälja eller överföra mottagna personuppgifter till tredje part för marknadsföringsändamål – vilket innebär att du inte kommer att ta emot information från andra företag än oss med anledning av de personuppgifter vi samlat in från dig. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att vi ska tillhandahålla våra tjänster till dig.

Så länge sparas uppgifterna
Personuppgifter sparas så länge det enligt bokföringslagen krävs, därefter gallras uppgifterna bort från vårt register.

Upplysning, rättelse och klagomål
Som kund har du enligt Dataskyddsförordningen rätt att få tillgång till den information som Rotad/Reformedia har registrerat gällande dig. Du har även rätt att begära rättelse eller radering av felaktiga personuppgifter. Du kan också meddela om du inte vill att din adress ska användas till marknadsföring. Kontakta oss i så fall på info[a]rotad.se.

Stäng meny